Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu18.3.2025Mitä autonomistajan on syytä huomioida kevään tullessa?Kevät tuo lämpenevien säiden myötä uuden sesongin myös autoilijoille. Kokosimme tärkeimmät seikat, jotka autonomistajan olisi syytä huomioida auton kausihuoltoa ajatellen.Tutustu autovakuutukseen
Kevään alkaessa on autonomistajan aika varautua ajosesongin vaihtumiseen. Ennen renkaiden vaihtoa autolle voikin tehdä muuta sesonkihuoltoa. Samassa yhteydessä kannattaa myös tarkistaa esimerkiksi rekisteröintitodistuksesta tai Traficomin palvelusta auton seuraava katsastusaika.Auton sisustan siivousKevät on hyvä hetki tehdä autolle hieman perusteellisempi sisätilojen siivous ja samalla tarkistaa, että lattioilla ei loju tavaraa. Toki siivous kannattaa toistaa säännöllisesti, jotta lika ei pääse pinttymään ja myös ajoturvallisuus säilyy hyvänä. Pienet esineet kannattaa järjestää fiksusti auton hansikaslokeroon, taskuihin ja kannellisiin lokeroihin. Isot tavarat taas pakata takakonttiin tarpeen mukaan kiinnitettynä, jotta ne eivät aiheuta lisävaraa äkkipysähdys- tai onnettomuustilanteissa.Kiinnitä huomiota tuulilasiinTuulilasi on yksi yleisimmin rikkoutuva auton osa. Kevät onkin hyvä hetki ennakoida ja tarkistaa tuulilasin kunto talven jäljiltä. Iso kiveniskemä tai halkeama tuulilasin näkökentässä on turvallisuusriski ja niistä huomautetaan herkästi myös katsastuksessa. Jos havaitset tuulilasissa iskemän, se voi koosta riippuen olla vielä paikattavissa, jolloin lasia ei tarvitse vaihtaa.Tuulilasin sisäpinta on hyvä samalla pyyhkiä puhtaaksi. Lasin ulkopinta pysyy kyllä puhtaana pyyhkimien ja lasinpesunesteen sekä ulkopesujen kautta, mutta tuulilasin sisäpintaa ei usein tule pestyä. Mikäli tuulilasinpyyhkijät ovat talven aikana jäätyneet ja rispaantuneet rikki, ne kannattaa vaihtaa uusiin.Turvavälineet kuntoonOnnettomuuden varalta oma auto olisi hyvä varustaa muutamalla perusturvavälineellä ja varmistaa, mistä saa apua vaaratilanteen tullen. Autossa kannattaa pitää mukana perusvälineet, kuten pipo, hanskat, huomioliivi ja taskulamppu, sekä ensiapulaukku ja alkusammutin. Vinkki! Tallenna Hätäpalvelumme numero 0800 0 4531 puhelimeesi tai muuhun helposti löydettävään paikkaan. Hätäpalvelu tarkistaa matkan keskeytyessä vakuutusturvasi ja voi sen jälkeen joko tilata apua sinulle tai ohjata sinut yhteistyökumppaneidemme luo.
Valitse Suomen suosituin autovakuutusVertaile, mikä kaskovakuutus sopisi autollesi parhaiten ja osta vakuutus helposti verkosta.
Tutustu autovakuutukseen
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola VarainhoitoTalous29.4.2025LähiTapiola- ja Seligson-rahastoille arvostettuja Lipper-palkintoja – Kaksi rahastoa voitti omassa luokassaan jokaisella tarkastelujaksolla mitattunaLähiTapiola Varainhoitokonsernin sijoitusosaaminen sai jälleen tunnustusta, kun LSEG Lipper Fund Awards 2025 palkitsi neljä LähiTapiolan ja kaksi Seligson & Co:n sijoitusrahastoa. Palkinnot myönnettiin osoituksena rahastojen erinomaisesta riskikorjatusta tuottokehityksestä.LähiTapiola Länsi-Suomi29.4.2025Vappu on rasvapalojen riskiaikaa – ”Seurauksena kymppitonnin munkit”Jopa puolet vappuvahingoista sattuu ihmisille ja irtaimistolle, selviää LähiTapiola Länsi-Suomen vahinkotilastoista. Suurin riski piilee munkkirasvassa, josta syttynyt tulipalo voi erityisesti väärin sammutettuna aiheuttaa mittavat tuhot.LähiTapiola Lappi28.4.2025Häiriötilanne! Selviäisitkö kotonasi 72 tuntia? - Näin varaudutNyt ei maalailla uhkakuvia, mutta poikkeustilanteisiin on hyvä varautua etukäteen. Esimerkiksi myrskyn tai tulvan aiheuttama pitkittynyt sähkökatko voi vaikeuttaa monia arkipäiväisiä asioita – niin ruoanlaittoa, tiedon saantia kuin asunnon lämmittämistäkin. Kotitalouksien on hyvä varautua pärjäämään itsenäisesti vähintään 72 tuntia.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetMitä autonomistajan on syytä huomioida kevään tullessa?Haluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn