Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
AsiakkaalleVakuutuksetSijoittaminenYritysrahoitus
Vahingot ja korvauksetYhteystiedotPyydä tarjousLaskutusMuutoksenhakuMuut palvelutTee verkkopalvelusopimus
EtusivuAsiakkaalleVahingot ja korvauksetYhteystiedotPyydä tarjousLaskutusMuutoksenhakuMuut palvelutTee verkkopalvelusopimusVakuutuksetAjoneuvotYrityksen kaskovakuutusYrityksen liikennevakuutusYrityksen ajoneuvovakuutuksetYrityksen venevakuutusKaikki ajoneuvovakuutuksetOmaisuus ja toimintaYritysvakuutusVastuuvakuutusPotilasvakuutusKeskeytysvakuutus KybervakuutusKuljetusvastuuvakuutusKaikki omaisuuden vakuutuksetIhmisetTyötapaturmavakuutusTyökykyvakuutusYrittäjien tapaturmavakuutusSairauskuluvakuutus yrityksille ja yhteisöilleVakavan sairauden turvaKaikki henkilövakuutuksetMatkaHenkiYrittäjän henkivakuutus LiikekumppanuusturvaRyhmähenkivakuutusKaikki henkivakuutuksetEläkeRyhmäeläkevakuutusYrittäjän vapaaehtoinen eläkevakuutus YEL-vakuutusTyEL-vakuutusKaikki eläkevakuutuksetSijoittaminenRahastotInstituutiovarainhoitoPalkitsemispalvelutPrivate BankingKestävyys sijoitustoiminnassaKaikki tuotteet ja palvelutYritysrahoitusPaikallisrahoitusHankerahoitusHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
AsiakkaalleVakuutuksetSijoittaminenYritysrahoitus
Muut palvelutVahingot ja korvauksetYhteystiedotPyydä tarjousLaskutusMuutoksenhakuMuut palvelutTee verkkopalvelusopimus
RiskiHelppi - Yleistä
Ajankohtaista
NIS2-direktiivi vahvistaa kyberturvallisuutta organisaatio- ja yhteiskuntasolla. Se edistää yritysten toiminnan jatkuvuutta ja kannattavuutta sekä asettaa velvoitteita digitaalisten riskien hallintaan. Eduskunta hyväksyi maaliskuussa 2025 kyberturvallisuuslain, jolla direktiivi saatetaan osaksi Suomen lainsäädäntöä. Lain on tarkoitus tulla voimaan 8.4.2025. Finnish Information Security Cluster (FISC) – Kyberala ry:n uusi soveltamisopas tarjoaa selkeät tulkinnat sekä parhaat käytännöt direktiivin vaatimusten täyttämiseksi. Opas on saatavilla ilmaiseksi Kyberala ry:n sivuilta.Kyberturvallisuuskeskus puolestaan on julkaissut uuden version Kybermittarista, jolla voi esimerkiksi tehdä myös NIS2-direktiiviin liittyvien hallintakeinojen valintaa ja raportointia. Lue lisää Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta.
Työsuojeluviranomainen neuvoo ja valvoo työnantajia työtapaturmien torjuntaan liittyen. Viime vuonna toteutettiin yli 840 työpaikkatarkastusta, joissa merkittävimpiä puutteita olivat työvälineisiin ja koneisiin liittyviä vaarat. Lisäksi korostuvat puutteet työn vaarojen tunnistamisessa, riskien arvioinnissa ja työntekijöiden perehdyttämisessä. Tarkastuksissa on havaittu epätietoisuutta liittyen työtapaturmista ilmoittamiseen. Työnantajan velvollisuus on ilmoittaa työsuojeluviranomaiselle vakavista työtapaturmista, vaikka paikalla olisi käynyt poliisi tai ensiapuyksikkö. Tätä varten on olemassa työsuojeluviranomaisen ilmoituslomake.Lue asiasta lisää Työsuojeluhallinnon verkkopalvelusta.
Työterveyslaitos on julkaissut maksuttoman verkko-oppaan helpottamaan työturvallisuuslain ymmärtämistä. Se antaa myös hyviä käytäntöjä, jotka auttavat lain soveltamisessa työpaikoilla. Lue lisää Työterveyslaitoksen sivuilta.
Uusimmissa RiskiHelpin videoissa johtava asiantuntija, Essi Manner, käsitteleeaivohyvinvointia hoitotyössä - dreambroker.com.
Työturvallisuuden asiantuntijamme ovat kirjoittaneet katsauksia eri toimialojen ajankohtaisista teemoista. Lue lisää täältä.
Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston kampanja Digiajan turvallinen ja terveellinen työ 2023-2025 lisää tietämystä uusien digitaaliteknologioiden vaikutuksesta työhön ja työpaikkoihin sekä niihin liittyvistä työsuojeluhaasteista ja -mahdollisuuksista. Kampanjan tarkoituksena on edistää Euroopan komission nolla-ajattelun mukaista ennaltaehkäisyn kulttuuria lisäämällä tietoisuutta, tarjoamalla käytännön resursseja ja saattamalla sidosryhmiä yhteen. Lue lisää Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston sivuilta.
Kiinteistöpalvelualan työsuojeluopas on tarkoitettu kiinteistöpalvelualan työpaikkojen työsuojeluhenkilöstölle, linjajohdolle, johdolle ja esihenkilöille sekä muun henkilöstön työsuojeluperehdyttämiseen. Lue lisää Työturvallisuuskeskuksen sivuilta.
Usean eri tahon yhdessä tuottamassa julkaisussa annetaan perustason ohjeita turvallisuusjärjestelmien digitaalisen turvallisuuden huomioimiseksi palvelukokonaisuuden suunnittelun ja hankinnan eri vaiheissa, toteutuksessa sekä käytössä ja ylläpidossa. Lue lisää Turva-alan yrittäjien sivuilta.
Huoltovarmuuskeskuksen Digipooli on julkaissut oppaan yritysjohdolle digitaalisen turvallisuuden ottamiseksi osaksi strategiaa ja johtamista.
Aurinkosähköjärjestelmien omistajille, suunnittelijoille, rakentajille ja viranomaisille laaditun ohjeen löydät Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston sivuilta.
Työturvallisuuskeskus on julkaissut ohjeita yrityksen työsuojeluohjelman rakentamiseksi. Pienen työpaikan työsuojelun toimintaohjelma -työkirja ja -webinaarit on suunnattu alle 10 henkilöä työllistävälle työpaikalle. Ohjeita voit tutkia tarkemmin Työturvallisuuskeskuksen sivuilta.
SeminaaritLähiTapiolan järjestämät tilaisuudet riskienhallinnasta ja turvallisuudestaJärjestämme erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.Työturvallisuus kilpailutekijänä webinaari 13.5.2025Tiesitkö, että työturvallisuus ei ole vain lakisääteinen velvollisuus, vaan se voi olla yrityksellesi aito kilpailuetu, jonka avulla voit parantaa yrityksesi tuottavuutta, houkutella huippuosaajia ja säästää kustannuksissa – samalla kun vahvistat brändiäsi? Työturvallisuuden huipulle on LähiTapiolan uusi neliosainen webinaarisarja, jonka toisessa osassa keskustelemme työturvallisuudesta yrityksen kilpailutekijänä. Webinaarissa tarjoamme uusia näkökulmia ja käytännönläheisiä vinkkejä, kuinka turvallisuuteen ja työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen voi auttaa yritystäsi erottumaan kilpailijoista ja saavuttamaan kestävää menestystä. Keskustelumuotoisen tilaisuuden juontavat LähiTapiolan riskienhallinnan johtavat asiantuntijat Essi Manner ja Eeva Koskela, jotka saavat vieraakseen ICG Innotiimin kokeneet turvallisuusjohtamisen kehittämisen konsultit Hanna Lehtolan ja Markku Räisäsen. Webinaarin aikana myös yleisö voi esittää kysymyksiä. Tilaisuus järjestetään 13.5. klo 9–9.45 Teamsin välityksellä. Se on tarkoitettu kaiken kokoisten yritysten johdolle, esihenkilöille ja työsuojelusta vastaaville, mutta sopii myös muille aiheesta kiinnostuneille. Mikäli et pääse osallistumaan webinaariin, voit tilata tallenteen sähköpostiisi ja katsoa sen haluamanasi aikana. Webinaari on maksuton.Ilmoittaudu webinaariin 9.5. mennessä. Voit myös välittää kutsua eteenpäin omassa organisaatiossasi. Lähetämme webinaarin seurantalinkin ilmoittautuneille 12.5.Tutustu aiempien seminaarien ja webinaarien tallenteisiin.
LähiTapiolan uutishuoneLähiTapiolan uutishuoneesta löydät uutisia ajankohtaisista aiheista sekä asiantuntijoiden kirjoittamia riskienhallintaan liittyviä blogeja.Uusimmat turvallisuutta ja riskienhallintaa käsittelevät uutiset ja blogit:Kysely: Yhä harvempi pieni yritys harkitsee uusia investointeja henkilöstön hyvinvointiin Viidesosa työelämässä olevista ei usko saavansa työnantajalta tukea mielen hyvinvoinnin haasteisiin – yrittäjät haavoittuvimmassa asemassa Työnantaja, tunnethan työturvallisuuteen liittyvät vastuusi? Kuusi tärkeintä kybervinkkiä yrityksille – näin suojaudut hyökkäyksiltäLähiTapiolan riskikartoitus kertoo – yritykset erityisen huolissaan toimintaympäristön epävakaudesta Vakava työtapaturma vammauttaa vuosittain tuhansia – ennaltaehkäisyllä valtavat säästöt Mikä ihmeen NIS2-direktiivi? Uusi kyberturvallisempi aikakausi alkamassa Teknostressi ja työyksinäisyys – tunnistatko nämä työkykyriskit? Ennakoidaanko teillä kasvuun ja rekrytointiin kytkeytyviä työkykyriskejä?Loma on kyberrikollisten kulta-aikaa – tämä kaikkien yritysten pitäisi tehdäKesätöissä sattuu vähemmän tapaturmia, kun työhön saa kunnon perehdytyksen
Uusimmat ohjeetUusimmat ohjeet löydät alla olevasta luettelosta. Kaikki ohjeet ja työkalut löydät myös Hyödynnä materiaaleja -sivulta.
Vaikeasti sammutettavat latauspisteiden litiumakkupalot ovat lisääntyneet huomattavasti viime aikoina. Tämän ohjeen toimenpiteillä latauspisteiden paloturvallisuutta voi parantaa. Pienten akkujen turvallinen lataaminen ja kierrättäminen (pdf)
LähiTapiola ja Liikenneturva ovat tehneet työkirjan, jonka avulla voit ohjata työpaikkaasi kohti nollaa työmatkatapaturmaa. Työmatkaliikenteen työkirja (pdf)
Sähköavusteiset polkupyörät yleistyvät työmatkakulkuvälineenä, joten työpaikoillakin tulee kiinnittää huomiota niiden turvalliseen lataukseen ja säilytykseen.Sähköavusteisten polkupyörien latauspisteen ja säilytystilan turvallisuusohje työpaikoille (pdf).
LähiTapiola ja Liikenneturva ovat kehittäneet itsearviointityökalun, jonka avulla yritykset voivat arvioida sekä kehittää omaa työmatkaturvallisuuttaan.

- Liikenneturvallinen työpaikka (pdf)
- En trafiksäker arbetsplats (pdf)
- Safe Mobility at Workplaces (pdf)
AsiakkaalleMuut palvelutYrityksen riskienhallintaRiskiHelppiYleistäHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn